Valencia CF23 enero 2023

CRÒNICA | Empat entre el ValEncia CF i la UD Almería (2-2)

Justin Kluivert i Gayà, autors dels gols valencianistes

Empat a dos gols entre el València CF i la UD Almería en el partit de la Jornada 18 de LaLiga disputat al Camp de Mestalla. Tot i avançar-se en dos ocasions en el marcador, els nostres sumen un punt en un partit molt disputat per els dos equips i en el que Justin Kluivert i Gayà anotaren els gols valencianistes. L’equip, després d’este resultat, posa ja l'atenció en el partit de pròxim dijous: els quarts de final de la Copa del Rey davant l’Athletic Club.

Arribava el València CF amb l’objectiu de sumar els tres punt després d’obtindre sensacions positives en la Supercopa de Espanya -tot i el resultat- i en la golejada de la Copa del Rei davant l’Sporting de Gijón.

L’equip, impulsat per la seua afició en una nit gelada en la que el calor ambiental el va posar la graderia, va eixir a per totes i va protagonitzar diverses ocasions en els primers minuts. Primer, una jugada embolicada amb diversos remats que va eixir fora per molt poc, després un mà a mà de Justin Kluivert i més tard un intent de Cavani a una pasada de la mort que es marxar fora quan Mestalla ja cantava el gol.

Després d’eixa espenta inicial del València CF, la UD Almeria va estabilitzar el partit, però no per molt de temps. Abans de la mitja hora una jugada molt pareguda a l’anterior, amb Gayà servint desde l’esquerra i amb Cavani rematant en l’àrea xicoteta tornà a generar perill en la meta rival. L’uruguaià, molt actiu, va buscar el gol amb inssistència i va ser derribat en una acció en que Mestalla va reclamar un possible penal. El València CF arribava a la zona ofensiva, però sense trovar la jugada que aconseguira obrir el sistema defensiu de la UD Almeria.

Ho va intentar André Almeida amb un globus que tractà de connectar amb Justin Kluivert i quan semblava que el 1-0 estava a prop el VAR va entrar en acció per a decretar penal en l’àrea valencianista en una acció molt protestada. Ramazani pogué posar costera amunt un partit en que el València CF havia fet mèrits per anar guanyant, però el seu llançament des dels once metres va estabellar-se en el poste. Cavani tornaria a intentar-ho una trcera volta abans del descans però l’equip marxaria amb el 0-0 a vestidors.

Després del descans el València CF tornaria a protagonitzar un inici arrolador i esta volta si aconseguiria avançar-se. Ho va fer en una jugada en la que André Almeida va alçar el cap, i amb la cama dreta va posar un balo perfecte perquè Justin Kluivert cabotejara al fons de les xarxes. Es posava el València CF per davant, tot i que l’avantage no duraría massa. En el 54’ la UD Almeria torna a igualar el partit en una treta de cantó que va rematar Chumi.

Tracta de recomposar-se ràpid el València CF i l’àrbit va assenyarlar penal sobre Cavani pero el VAR tornaria a creuar-se en el nostre camí per a negar-li a l’equip el llançament des dels onze metres.

Minuts després la mala sort tornaria a fer acte de presencia. Esta volta en forma de gol anul.lat després d’una gran cabotada de Samuel Lino. El València CF picava la porta del 2-1 cada volta amb més inssistència i en el 64’, tras una bona acció entre Kluivert i Yunus Musah que trencaren la defensa amb una paret, Gayà va rematar a la xarxa i posava de nou al València CF per davant en el marcador.  El partit, però, encara va donar més de si i en el 74’ el conjunt andalús aprofità una imprecisió en l’eixida de baló per a tornar a empatar.

El València CF va continuar buscant el gol de la victoria fins el xiulit final de partit i en el temps afegit Samu Castillejo va disposar d’un remat clar dins de l’àrea que va eixir al costat del posted i el marcador no es va menejrar del 2-2.